torsdag 1 april 2010

Ugnsbakad laxfilé

För 4 personer.




Mycket uppskattad och lättlagad rätt med lax som smälter i munnen!

Ingredienser
4 st portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst)
salt
citronpeppar
3 dl vispgrädde
2 msk majonnäs
1 knippa dill

Gör så här
Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och citronpeppar.
Baka laxen i 225 grader varm ugn i ca 12 minuter.
Blanda grädde med majonnäs och dill.
Slå blandningen över laxen och sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter tills grädden börjar puttra.

Servera med pressad potatis och en grönsallad. Färskpotatis är också gott till när det är säsong för det.



Receptet har jag hittat på matklubben :)

3 kommentarer:

  1. Verkar enkelt och mumsigt! Måste testa någon gång:)

    SvaraRadera
  2. Åhhh så gott! Ett recept att spara absolut!

    Ha det bäst o massor av påsk-kramar till dig o de dina! Flyger du häröver i kväll eller? ;-)

    Kramis,hörs snart hoppas jag!

    SvaraRadera
  3. Vi brukar göra något liknande men vi öser i en påse parmesanost också... supergott!
    Hahaha självklart kan jag ta en omväg och plocka upp dig så kan vi karavana till jobbet :)

    SvaraRadera