tisdag 7 december 2010

Åhus sill


För 4-6 personer.

Egen komponerat recept

Ingredienser
1 burk  inläggnings sill
10 cm fint skuren purjolök
75 gram ishavsrom/löjrom (man kan ta hälften av varje som jag gör)
½ dl majonnäs
2-3 dl crème fraiche alt. Gräddfil
en aning grovmalen svartpeppar.

Gör så här:
Följ anvisningarna på burken och lägg in sillen, låt stå ett dygn.
Blanda majonnäs, crème fraiche, purjolök,,. rör tills allt är blandat och vänd ner romen och sedan sillensillen.
Låt det stå övertäckt 1-2 dygn i kylen för att dra åt sig smak.
Sillen håller sig så länge som det var datum på crème fraiche ca 1-2 veckor.
Servera som den är till ex. julbordet eller på en bit bröd, ät och njut.

2 kommentarer:

  1. hihi låter som skärgårdsillen HEHE

    KRAM!!!!!

    SvaraRadera
  2. Mums va det lät gott! Tack för receptet.

    SvaraRadera