måndag 6 december 2010

Citronsill


Svärmors suveränt goda sill.
För 4-6 personer.


Ingredienser
1 burk inläggnings sill
10 cm fint skuren purjolök
Skalet av en citron (finrivet) + lite citronsaft
½ dl majonnäs
2 dl crème fraiche
Citronpeppar & en aning salt.

Gör så här:
Följ anvisningarna på burken och lägg in sillen, låt stå ett dygn. Skölj hastigt av sillbitarna i vatten, låt rinna av.

Blanda citron cremen. Rör tills allt är blandats väl och vänd ner sillen. Låt det stå övertäckt 2-3 dygn i kylen för att dra åt sig smak.
Sillen håller sig så länge som det var datum på crème fraiche ca 1-2 veckor.
Servera som den är till ex. julbordet eller på en bit bröd, ät och njut.

2 kommentarer:

  1. Maken gör en citron sill men den ser annorlunda ut. Kanske skall man testa denna.

    SvaraRadera
  2. Mumsigt!!

    Skottland var underbart, you should go! :)

    SvaraRadera