torsdag 9 december 2010

Gammaldags sill



För 4-6 personer.

Till och med jag som inte är någon älskare av sill, äter denna sill och dessutom buslätt och snabb att göra.


Ingredienser
1 dl vispgrädde (grädden ska EJ vispas)
1 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
1 bit purjolök , ca 10 cm
1-2 msk hackad dill
1 burk matjessill , 200 g (jag tar ica´s lilla blå / vita burk)

Gör så här
Häll av spadet och låt matjessillen rinna av, torka av så mycket vätska som möjligt från sillen.

Rör ihop grädden med vinäger och socker, tills sockret har löst sig.

Skär purjolöken i jättetunna ringar (spara lite till dekoration). Blanda ner purjo och dill i såsen.

Skär matjessillen i smala sneda skivor och rör ner den i såsen, låt stå och dra några timmar (jag gör sillen dagen innan den ska ätas)

Receptet är från Matklubben och det är Lennali som delat med sig av denna underbara sill.


3 kommentarer:

  1. Mmmm låter mums, måste provas bums så nu är det min tur att sno från dig!! Har ju uppdrag från mor att göra sill och gubbröra, kan väl lägga till den här också då ju.

    Torsdagskramisar från en som strax ska gå på julbord med jobbet.

    SvaraRadera
  2. Denna fisken låter fågel något mittemellan vill vi ju inte ha.

    SvaraRadera
  3. Å denna MÅSTA jag skriva av genast.. låter jättegott

    Jodå... klippt som jag vill... Å slingat i 2 färger *just nu* HO HO

    KRAM

    SvaraRadera