lördag 18 december 2010

Kolaris





Blir cirka 18 stycken

Ingredienser:
* 3 msk vispgrädde
* 25 gram smör eller margarin
* 3 msk socker
* 1 msk honung
* 1 msk ljus sirap
* Cirka 3 dl vårgårdaris (jag tog 4dl)
* 50 gram mörk choklad



Gör såhär:
1. Mät upp alla ingredienserna utom riset i en kastrull, den ska vara stor nog så den kan rymma riset senare.
2. Koka upp smeten till kolakonsistens i cirka 3 minuter. Ta sedan kastrullen från värmen och rör ner riset.
3. Klicka ut smeten till toppar på smörpapper.
4. Ta sedan chokladen och dela den i mindre i en skål över ett varmt vattenbad så att chokladen smälter. Ta sedan och doppa
bottnen på de kalla topparna i chokladen och ställ dem sedan svalt så att de får stelna.


2 kommentarer:

  1. Hej! Här vräker snön ner och det har kommit ca 3 dm undeer natten. så nu har vi totalt ca 6 dm snö. Ha en fin dag nu !

    SvaraRadera