onsdag 8 december 2010

Senapssill


För 4-6 personer.

Har aldrig sett detta recept någonstans och nu vill jag dela med mig av det för det är så gott.
Ett måste till jul, påsk och midsommar.


Ingredienser
1 burk löksill (stor burk)
½ msk strösocker
1 pkt frusen dill
3-4 msk vanlig senap
1 dl majonnäs
2-3 dl crème fraiche alt. gräddfil

Gör så här:
Häll av lagen på löksillen, blanda majonnäs, crème fraiche, dill, senap och socker i en bunke, rör tills allt är blandat och vänd ner sillen. Låt det stå övertäckt 1-2 dygn i kylen för att dra åt sig smak.
Sillen håller sig så länge som det var datum på crème fraiche ca 1-2 veckor.
Servera som den är till ex. julbordet eller på en bit bröd, ät och njut.

Receptet är från matklubben och det är MammaModesty som lag in det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar