För 8-10 personer.
Ett superbra recept för allergiker, Inga ägg används!
Använd Valio mjölk och mjölkfritt margarin så blir de laktosfria!
Ingredienser
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
100 g smält smör
Gör så här:
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
Tillsätt mjölken.
Vispa till en jämn smet.
Tillsätt vattnet och det avsvalnande smöret.
Hetta upp våffeljärnet.
Pensla med lite smör före första laggen.
Grädda våfflorna och servera med sylt och vispad grädde.
Tips: Våffelsmeten kan göras i förväg.
Smaklig spis!
Nu blir det våfflor till söndagsfrukosten!
SvaraRaderaHär har vi ätit våfflor idag, men jag var inte helt nöjd med smeten.
SvaraRaderaSka nog testa detta nästa gång Tack!