söndag 15 januari 2012

Pizza


Pizza deg:
4 portioner

Ingredienser:
25g jäst
2 dl ljummet vatten
2 msk olja
5 dl vetemjöl
½ tsk salt
Smula sönder jästen och rör ut den med lite av det ljumma vattnet.
Tillsätt resten av vattnet och oljan.
Arbeta in mjölet tillsammans med saltet.
Ta upp degen och knåda den smidig.
Dela den i 4 lika stora delar som formas till släta bullar.
Låt dem jäsa på varm plats under duk c:a 30 minuter.
Kavla sedan ut varje bulle till en tunn, rund eller rektangulär pizzabotten.
Man kan även bara göra 2 bitar så de blir lite större och täcker plåten.

Tomatsåsen
4 port

Ingredienser:
400-500 g passerade tomater
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1 nypa strösocker
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano


Pålägg väljer man eftersmak och tycke, jag brukar ha strimlad rökt kalkon, kyckling eller skinka, färska tomater, fetaost, champinjoner, färska eller konserverade kvittar. Lök eller purjolök. och jag avslutar med att strö lite oregano över hela pizzan. När den är gräddad lägger jag på sallad på min bit! Mums! Blir så smakrikt och gott!

Börja med att kavla ut pizza degen, lägg på rikligt med tomatsås, strö över en smakrik ost och sen på med påläggen, in i varm ugn (225-250grader) i ca 15-20 minuter. Håll koll för det beror väldigt mycket på vad du har på den och hur tunn/tjock man fått botten.
Sen är det bara att äta och njuta!


Så Mian nu hoppas jag du med kan få till en god hemma bakad pizza :) ♥ Lycka till!


2 kommentarer:

  1. Mmm vad inspirerad jag blev nu. Kan tänkas att det blir hemgjord pizza här hemma ikväll.
    Fast vi är lata, vi köper färdig deg och tomatsås hehe

    SvaraRadera
  2. Hehe vi gjorde pizza igår kväll.. å vi sa som vanligt ikväll lägger vi inte på en massa så de blir som ett berg... å visst tänkte vi oss för... eller tänkte efter... borde tänkt mer före... *rör ihoppa de nu haha*
    MEN som vanligt så blev de höjd på pizzan MEN den blev KALSGO``

    ha en göraskön söndakväller
    kramenzzzzzzzzzzzz

    SvaraRadera