söndag 26 februari 2012

Choklad-vaniljpannacottatårta med hallon



En ljuvlig kombination av kladdkaka, pannacotta och färska bär!

8-10 port.

Ingredienser chokladbotten:
150 g smör
2 ägg
3 dl mjöl
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
smör till formen
skorpmjöl till formen

Ingredienser Pannacotta:
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
½-1 färsk vaniljstång
1 dl gelésocker

Garnering
Färska hallon

Gör så här:
Chokladbotten:
Smörj en springform (en sådan med löstagbar botten) med smör och skorpmjöl.
Rör ägg och socker
Smält smöret, tillsätt i ägg smeten ihop med mjöl, vaniljsocker och kakao.
Rör till en jämn smet och slå det i den smorda formen.
Grädda 1 timme på 150grader
Låt svalna helt innan du gör pannacottan som ska slås på.

När kakan kallnat kan du lossa den och klä formen med smörgås eller bakplåtspapper så hålls pannacottan på plats när du slår i den.


Pannacotta:
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret.
Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Fiska upp vaniljstången.
Häll över choklad botten som du har kvar i formen.
Låt först svalna lite och ställ sedan in i kylen så den stelnar.
Gärna över natten Täck gärna över med plastfolie under tiden.

Sen är det bara att ta fram en liten stund innan gästerna anländer och garnera den med bären!






4 kommentarer:

  1. Mmm så gott!!!:-D

    Ha en skön söndag!

    Kram Izabell

    SvaraRadera
  2. Alltså tror du att jag fixar denna ? Du vet ju hur kass jag är på att baka....Men den ser så underbar ut. Vi ska ha 20 och 18 års kalas i helgen. Vill ju inte förstöra deras dag.

    KRAM fina

    SvaraRadera
  3. Gjorde denna kakan och jag fick vid bjudning springa och köpa Ben och Jerry glass.Botten blir knäck av att stå inne i en timma är det jag vill berätta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad skumt, min botten var lite geggig fortfarande.
      Synd den blev hård, du hade inte för hög värme?

      Radera