söndag 25 mars 2012

Trattkantarellsoppa


Receptet är beräknat till 4 små portioner.

Ingredienser:
2 dl förvällda trattkantareller
1 liten gul lök, finhackad
Smör till stekning
1  grönsaksbuljongtärning
3 dl vispgrädde
1 msk japansk soja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Lite persilja (kan uteslutas)

Till garnering
Knaperstekt bacon  (120-140g)
Crème fraiche


Gör så här
Skala och hacka löken fint.
Stek svampen på hög värme i lite smör så att vätskan kokar bort.
Lägg i en smörklick, tillsätt löken och fräs alltsammans på fortsatt hög värme tills löken är genomskinlig. Rör om undertiden.
Tillsätt buljong, grädde och soja och rör om igen.
Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt sjuda i 10–15 minuter.
Mixa soppan och smaka av med salt och peppar. Tillsätt ca 1 dl vatten.
Och låt koka upp igen.
Lägg i persiljan och rör om. Lägg en klick Crème fraiche i och strö över knaperstekt bacon och servera.

Otroligt gott fast det ser inte alls aptitligt ut!
Något av det bästa jag skapat och lagat! 

1 kommentar:

  1. Tror du att det går lika bra med torkade trattisar, i stället för förvällda?? Har bara det...och har tröttnat på att ha dem i sås och grytor.

    SvaraRadera