torsdag 11 oktober 2012

Lax med ananasris


4 Port
Lax
0,5 dl farinsocker
1 msk olivolja
2 msk sojasås
2 msk färsk citronsaft
1 msk torrt vitt vin eller vatten
• 4 laxfiléer
citronklyftor till ganering


Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader. Sätt ett galler i mitten. Gör glasyren: rör farinsocker, olivolja, soja, citronsaft och vatten tills sockret har löst sig.
2. Lägg i laxfilébitarna i marianden, Lägg sedan i en ugnsform. Häll lite av glasyren över fisken med för lite kraftigare smak.
3. Grädda tills fisken är ogenomskinlig men ändå ljust rosa inuti, pensla lite då och då med glasyr från ugnsform, klart efter 15 till 20 minuter. Servera med citronklyftor/skivor.

Ananasris
 1 Ananas, färsk,
 1 Paprika
 4 port ris
 1 knippa Koriander eller persilja.
 1 lime i klyftor

Gör så här:
4 port ris kokas med salt enligt förpackningen
1 ananas, skalas och skärs i 1/2-tums kuber
1 knippe färska koriander blad,  grovt hackad
1 röd paprika, urkärnad och skuren i 1/4-tums tärningar
1 lime, skuren i klyftor, till garnering

Koka ris och blanda sedan ner alla ingridienserna. Rör om väl och servera!

Härligt gott!


2 kommentarer: