måndag 2 december 2013

Laxfiléer med apelsin och ingefära.


4 portioner.
Detta behöver du:
4 laxfileer
2 apelsiner, skal och kött, väl tvättade.
4 tsk ingefära
salt
peppar
75-100 g purjolök
1 burk á 400g champinjoner
3 dl vispgrädde
Lite smör att steka i.

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med lite smör, lägg i de kryddade (salt och peppar) filéerna och bryn dem på båda sidor.
Ta en kastrull i med en liten klick smör, lite rivet skal från en apelsin och den strimlade purjolöken.pudra över ingefära salt och peppar och tillsätt svamp och grädden.
Tärna apelsinköttet (absolut inget vitt, för det är beskt)
Lägg i hälften av apelsin hacket i såsen och låt det små puttra. Smaka av med mer ingefära, salt och peppar.
Slå över såsen på de brynta filéerna och låt laxen koka klart i såsen på inte allt för stark värme.
Sen är det bara att servera, toppa rätten med rivet apelsinskal och färska apelsinbitar!

Servera med potatismos och sallad.
Super gott!

Massor med tips och idéer kan man hitta här på Middagshjalpen.se och samma sak om man behöver hjälp med något recept!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar