tisdag 18 februari 2014

Triple Chocolate Cheesecake


Ca 12 bitar
 
300 g chokladkex ( typ digestivekex med chokladbotten)
100 g smält smör
 
1/2 dl kokande vatten
3 tsk gelatinpulver
750 g cream cheese
1 dl strösocker
3 dl grädde
200 g vit choklad, fint hackad
200 g mjölk choklad, fint hackad
200 g mörk choklad, fint hackad
 
Garnering
Färska jordgubbar
 
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en 22 cm springform med smör. Smula sönder kexen i en matberedare och tillsätt smält smör. Fördela smulorna i formen och tryck upp mot kanterna. Grädda i ca 15 min tills botten satt sig. Låt svalna medan du gör fyllningen.
2. Smält vit choklad över ett vattenbad. Blanda varmt vatten och gelatinpulver i en skål. Låt stå i 5 min. Se till att allt gelatin löst sig i vattnet.
3. Vispa ihop cream cheese och strösocker. Tillsätt grädde och vispa tills slätt och krämigt. Häll i gelatinet och blanda väl. Vill du vara säker på en superlen finish kan du alltid sila smeten innan du häller i chokladen.
4. Ta 1/3 av cream cheeseblandningen och tillsätt den smälta chokladen. Ta springformen ur kylen och häll i fyllningen. Ställ i frysen i 15 min.
5. Smält mjölkchokladen och låt svalna något. Ta hälften av cream cheeseblandningen som finns kvar, och tillsätt chokladen. Ta formen ur frysen och häll över den vita chokladen. Ställ tillbaka i frysen i 15 min tills den stelnat.
6. Smält den mörka chokladen och låt svalna något. Blanda samman med cream cheeseblandningen som finns kvar. Ta formen ur frysen och häll över det tredje och sista lagret. Jämna till ytan.
7. Låt stelna i kylen i ca 2 h.
8. När det är dags för servering, dekorera cheesecaken med  jordgubbar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar