söndag 22 februari 2015

Gluten och laktosfri tårtbotten.


Tårtbotten (24 cm) 
4 ägg
2 dl strösocker
2 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk äkta vaniljsocker
Laktosfritt smält smör och potatismjöl till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant, pudra över potatismjöl och fördela med ett jämt och tunnt lager.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i äggsmeten.
Blanda väl och häll smeten i formen.
Grädda botten i nedre delen i ugn i ca 35 minuter (kan lätt brännas vid, lägg på bakplåtspapper när botten fått färg).
Låt svalna något innan du tar ur den ur formen.
Vänd den upp och ner för att få en rakare finare kant på tårtan.

Låt botten vila minst 6 timmar eller gärna över natten innan den delas upp, den smular mindre då.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar