söndag 22 februari 2015

Hallonprinsesstårta - gluten och laktosfri



ca 15 bitar

1 sats tårtbotten,
1 sats vaniljkräm
ca 3 dl god hallonsylt.
5 dl vispgrädde, laktosfri.
1 Marsipantårtlock, vitt (Ica)
1 tsk vaniljsocker,
1 tsk strösocker.
400-500 gram färska hallon.
En riktigt vass kniv.

Denna tårta bakas dagen innan man ska ha den. Gör tårtbottnarna och låt dem stå och vila i minst 6 timmar.
Gör även vaniljkrämen och låt stå så den är riktigt kall.
Vispa grädden, sötat med 1 tsk vaniljsocker och 1 tsk strösocker.
Lägg sedan ihop tårtan så här.

Dela tårtbotten i 3 delar, första lagret brer du på ett rikligt lager med hallonsylt, lägg på nästa tårtbotten.
Se till att röra ut vaniljkrämen med en klick grädde så den blir len och smidig att bre på botten.
Lägg på nästa botten.
Bred resterande grädde över hela tårtan.
Glöm inte sidorna på tårtan.
Tårtan får gärna ha ett litet toppigt utseende när du sedan rullar ut och lägger på marsipanlocket.
Se för packningen.
Se till att hela tårtan blir täckt och "vecka"gärna kanten lite snyggt,

Ställ in tårtan i kylen över natten.

Nästa dag,
Ta den vassa kniven och skär flikar som du sedan viker upp från mitten av tårtan.
I "hålet" stoppar du i så mycket hallon det bara går!

Klart att servera,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar