söndag 15 mars 2015

Fryst nougattårta

8-10 bitar
Ingredienser:
1 dl hasselnötter
2 burk nötkräm (175g)
1+3 rumsvarma ägg
1 dl kakao
100 g mjölkchoklad
250 g nougat
5 dl vispgrädde
smör och kakao till formen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
"Bröa" botten och ca 2cm av kanten med kakao.
2. Hacka hasselnötterna fint. Vispa ihop hasselnötskräm, 1 ägg, kakao och hasselnötter.
3. Dela resten av äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i hasselnötsblandningen.
4. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
5. Hacka chokladen och 2/3 av nougaten grovt. Smält i vattenbad. Ta från värmen. Vispa grädden löst.
6. Rör ner rumsvarma äggulor, en i taget i den avsvalnade chokladblandningen (får inte va för varm). Vänd ner grädden, lite i taget, till en jämn mousse. Bred ut moussen över kakan. Ställ i frysen minst 5 timmar.
7. Vid servering: Ta ut tårtan 30 minuter före servering. Garnera tårtan med resterande nogat som du "hyvlar. Jag tog några choklad "fingrar" med.


2 kommentarer:

  1. Blev väldigt nöjd, finns ju massor med recept på frusna tårtor. Men aldrig hittat något där jag kan använda nötkräm i ...så då får man liksom fixa själv :P
    Berätta gärna vad du tyckte :)

    SvaraRadera