torsdag 3 november 2016

Grekisk sallad


 

3-4 mogna tomater, rumstempererade
1 liten rödlök, skuren i tunna skivor
1 gurka, skuren i tjocka skivor, delade på mitten
1-2 paket fetaost
Kalamata oliver
Fin olivolja
1 mogen citron
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Oregano

Gör så här:

Skär tomater i bitar, gärna lite oregelbundet.

Bryt fetaosten i mindre delar.

Blanda gurka tomater, oliver, rödlök och fetaost i en stor skål.

Slå över olivolja, krydda och pressa citronerna över.

Enkelt och gott.

Ät den som den är eller servera den ihop med moussaka, souvlaki eller något annat gott grekiskt kött.
Serva gärna den med tzatziki.

 

1 kommentar:

  1. Ohhhh så gott, problemet med de svenska grönsakerna är ju att de inte smakar mycket :(

    SvaraRadera