tisdag 17 april 2018

Mazariner - Gluten och laktosfria godbitar



26 kakor

Bottnar:
300 g rumsvarmt laktosfritt smör eller margarin
240 g mandelmjöl
140 g glutenfritt havremjöl
2 dl strösocker
3 1/4 dl Maizena majsstärkelse, ca 180 g
2 äggulor
1 1/2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
250 g riven mandelmassa
1/2 dl strösocker
125 g rumsvarmt laktosfritt smör eller margarin
2 ägg
3/4 dl hallonsylt

Glasyr:
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
1–3 krm röd hushållsfärg

Garnering:
hallon
siktat florsocker


Sätt ugnen på 200°.

Blanda alla ingredienser till bottnarna till en smidig deg, vi använde en matberedare.
Forma degen till en lång rulle och linda in i plastfilm.
Låt degen vila  i kylen ca 20 minuter.

Ta ut degen och dela den i 26 lika stora bitar.
Placera degbollarna i mazarinformar och tryck ut degen i formen.
Förgrädda mazarinbottnarna ca 10 minuter.

Blanda mandelmassa och socker. 
Tillsätt matfett och rör tills du har en slät  smet.
Rör ner äggen, ett i taget.
Fördela lite hallonsylt i bottnen på varje mazarin.
Fördela därefter mandelmassefyllningen i formarna.
Placera formarna på plåtar och grädda 13–15 minuter.
Ta ut och låt svalna.

Blanda ingredienserna till glasyren och bred över mazarinerna.
Garnera.

Receptet hittades på Årets Runt's sida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar